Контакт с Нас

mk.beroe.stz@abv.bg     Телефон: 042 919402

ЗЕЛЕН ЛАЗЕР

ЗЕЛЕН ЛАЗЕР

Думата „операция” звучи плашещо за пациентите и близките им. Съвременните методи за лечение позволяват оперативните интервенции да се извършват много по-щадящо. При оперативното лечение на простатата като че ли са въведени най-много по вид и характеристики оперативни техники.

В сравнение с класическата операция , където се реже коремната стена за да се отстрани простатната жлеза през отворения пикочен мехур, по-новите безкръвни методи имат значителни предимства:

  1. Безкръвно отстраняване на простатата.
  2. Нисък оперативен и периоперативен риск от усложнения.
  3. Кратък болничен престой с краткосрочно поставяне на уретрален катетър

Операцията на простатата с използване на зелен лазер е уникална не само у нас, но и в световен мащаб и е новия „златен стандарт” за работа в урологията при доброкачествен аденом на простатата . Зелената светлина ( 532 nm) се абсорбира изцяло от хемоглобина в червените кръвни клетки , нагрявайки до изпаряване на тъканите при възможно най-ниска прониквателна способност само от 0,1 mm в подлежащите тъкани. На това свойство на зеления лазер се дължи почти нищожния риск от усложнения по време и след операцията на простатата, тъй като се вапоризират(изпаряват) по-кръвоснабдените тъкани(жлезистите тъкани) , а при по-слабо кръвоснабдените (капсулата) е само коагулация. Така при внимателна работа просто липсва риск от грешка!
Методът е изключително подходящ за пациенти със захарен диабет и такива със сърдечни операции – изкуствени клапи, съдови протези и такива с поставени коронарни стентове, тъй като не се налага спиране на противосъсирващите средства.

ЗА КОНСУЛТАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ: 0885 161210