Контакт с Нас

mk.beroe.stz@abv.bg     Телефон: 042 919402

Ортопедично отделение

Ортопедично отделение

Ортопедично отделение – разполага с 20 легла и се намира на 4-ти етаж в Стационарния блок. Извършват се ендопротезиране на големи и малки стави, травматология, детска ортопедия.


Отделението приема за лечение цялата гама на травматични увреди на опорно двигателния апарат, като се ползват най-съвременните методи в областа на ортопедията и травматологията. Специалистите в отделението имат дългогодишен опит в ендопротезирането на големи стави и артроскопската хирургия, за които имат сертификати и специализации в страната и чужбина. Сред специалистите в екипа има университетски преподаватели с публикации в престижни европейски и американски издания и участия във високо специализирани международни форуми /Австрия, Великобритания, Испания, Полша и др./ разискващи актуални теми в областта на ортопедията и травматологията.

ДЕЙНОСТ

Отделението се намира на четвъртия етаж в сградата на Медицински Комплекс Берое и разполага с 4 стаи с по 2 легла, 2 стаи с по 3 легла, както и 2 болнични стаи за майки с малки деца. Всички стаи са снабдени с индивидуална климатизация, звукова сигнализационна уредба, санитарен възел с баня и тоалетна, и телевизор.

През времето на престоя за пациентите са осигурени 24-часови оптимални медицински грижи от висококвалифициран и ерудиран медицински екип от лекари и медицински сестри. Първите 24 часа след големи оперативни интервенции пациентите задължително са под активно наблюдение в Отделението по Анестезиология и Реанимация където са мониторирани с най-съвременна апаратура и се обслужват от екип висококвалифицирани специалисти.

По време на престоя на пациентите в отделението се осъществява ежедневна след оперативна рехабилитация и физиотерапия за максимално бързото им
раздвижване и възстановяване, осъществено от рехабилитатори с дългогодишен опит и квалификация,разполагащи със съвременна апаратура.

След изписването на пациентите, здравословното им състояние и възстановителен процес се проследява от специалистите в отделението чрез редовни ,безплатни контролни прегледи.

Екип

Доц. В. Пройчев
Началник отделение

Д-р Васил Методиев
лекар ортопед

Д-р Димитър Христов
лекар ортопед

Д-р Атанас Дърмонов
лекар

Д-р Мирослав Пашов
специализант